O NAS DIŠAVE SISTEMI ŠTUDIJE PRIMEROV KONTAKT

SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA PODJETJA

 • Področje uporabe
  Naslednji pogoji veljajo za vse storitve in proizvode, ki jih opravlja ali dobavlja podjetje Lumal d.o.o. Ljubljana za vse osebe, podjetja ali organizacije razen, če se stranki ne dogovorita drugače v pisni obliki.
 • Ponudbe / Potrditev naročil
  Ponudbe so vedno neobvezujoče. Veljavna je samo pisna potrditev ponudbe s strani obeh strank. Prav tako velja za vse pisne in ustne sporazume. V primeru plačila predračuna, plačilo nadomešča pisno potrdilo.
 • Cene
  Pridružujemo si pravico do spremembe cen cenika brez predhodnega opozorila. Vse cene so FCO Ljubljana, Slovenija. Cene so posredovane kupcu (stranki) na podlagi predhodno poslanega povpraševanja na elektronski naslov info@lumal.si.
 • Naročilo in dobava
  Vsa naročila, ki niso na zalogi se naročajo po potrditvi ponudbe ali plačila predračuna. Dobavni roki so predvidoma od 2 do 6 tednov oziroma po dogovoru. Opisi in brošure (tudi od poddobaviteljev) so informativne narave in neobvezna.
 • Plačilni pogoji
  Za plačilo se zahteva 100% avans oziroma po dogovoru. Po dogovoru se plačila lahko izvedejo kot: × deljeno plačilo: 50% plačilo po predračunu, 50% plačilo po montaži, kjer rok plačila ni daljši od 8 dni. × po naknadnem dogovoru, kjer plačilni rok ni daljši od 8 dni. × po pogodbi z 30-dnevnim plačilnim rokom, če z aneksom ni določeno drugače. Pridržujemo si pravico do spremembe plačilnih pogojev za predplačilo, plačilo po računu ali delnem plačilu. Pri dogovoru deljenega plačila ali daljšega plačilnega roka se za ostanek plačila, ki ni poravnan v roku, zaračunavajo zakonske zamudne obresti.
 • Dobavni rok
  Po podpisu pogodbe ali potrditve ponudbe ali plačilu ponudba-računa in izpolnitvi vseh zahtevanih predhodnih pogojev, bo dostava in montaža v skladu z medsebojnim dogovorom. Dobave iz zaloge so ponavadi oddane v dveh delovnih dneh. Lumal d.o.o. ne odgovarja za izgubo ali škodo, ki je posledica zamude pri dobavi ali višje sile.
 • Pridržek lastninske pravice
  Do celotnega poplačila obveznosti, blago ostane v lasti podjetja Lumal d.o.o. Ljubljana. Pri vsaki nadaljnji prodaji blaga, za katerega plačilo še ni bilo poplačano v dogovorjenem roku podjetju Lumal d.o.o., se plačilo vrši na podjetje Lumal d.o.o., brez predhodnega dogovora.
 • Uradni predpisi in zakoni
  Kupec je dolžan spoštovati uradne predpise in zakone za uporabo proizvodov in tudi za domačo, nadaljnjo prodajo ali izvoz.
 • Specifikacije izdelka
  Vse specifikacije izdelkov se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila.
 • Garancija
  Garancijski rok za kupljene izdelke je določen v garancijskem listu ali računu in začne teči od datuma izdaje računa, ki ga izda Lumal d.o.o., Ljubljana in ob predložitvi originalnega računa. Če bo izdelek vrnjen v garancijskem roku, bo proizvajalec odločal o zamenjavi, popravilu ali vračilu denarja. Stroški pošiljanja proizvajalcu so na strani kupca, vrnitev proizvodov pa na strani proizvajalca. Garancija mora biti odobrena s strani proizvajalca. Garancija preneha, če je okvara na izdelku nastala zaradi popravila v nepooblaščenem servisu, vgrajevanja neprimernih delov ali predelave, neupoštevanja navodil o uporabi, mehanskih poškodb ali višje sile (udar strele, prenapetosti v omrežju, poplava, požar, ipd), okvare zaradi prenapetosti in nepravilnega vzdrževanja. Naravna obraba izdelka je izključena iz garancijske obveznosti. Garancija ne velja v primeru poškodb zaradi neprimerne uporabe ali preobremenitve ali neprimerna uporaba potrošnega materiala, tj. polnila z dišavami, ki niso bile dobavljene s strani podjetja Lumal d.o.o.. Iz garancije so izvzeti vsi potrošni deli, ki so podvrženi stalni obrabi in porabi. Izdelek, ki se pokvari v garancijski dobi, se popravi ali zamenja v najkrajšem možnem času.
 • Reklamacije
  Reklamacije blaga upoštevamo v zakonsko predpisanem roku; 8 dni po izdaji blaga; ob predpostavki, da zaprto blago niste uporabili oziroma niste poškodovali pri nadaljnji uporabi/obdelavi. Prav tako reklamacije izdanega računa; to je 8 dni po prejetju.
 • Posebni pogoji najema odišavljanja
  Najem odišavljanja se potrdi s pogodbo, v kateri so specificirani vsi pogoji. Tipska pogodba je na voljo v predogled po dogovoru strank.
 • Dišeči tisk
  Trudimo se zagotoviti ustreznost dišave, zato vedno svetujemo, da se test dišave prej opravi (papirnati blotter). Če testa ne naredimo, se strinjate s tveganjem, da natisnemo dišavo, ki ne ustreza vašim pričakovanjem in se obvezujete poravnati račun v celoti.
 • Zaupnost
  Najemnik storitev /ali njihovi zaposleni, partnerji in ostali sodelavci se zavezujejo, da ne bo nikomur razkrita nikakršna informacija (letaki, fotografije in podobno) o opremi - sistemih za odišavljanje, uporabi dišave, sestavi dišave, uporabi tehnologije, o svetovanju o dišavah in njenih uporabah ter tehnični izvedbi projektov odišavljanja.
 • Označitev reference in marketing
  Naročnik s podpisom pogodbe ali nakupom izdelkov soglaša, da ga sme Lumal d.o.o. na svoji spletni strani lumal.si (in vseh njenih straneh) javno navajati kot referenco z njegovim logotipom. Podjetje Lumal d.o.o. si pridružuje pravico do uporabe slikovnega gradiva, vzorcev dobavljenega blaga in opravljene storitve (storitev najema odišavljanja) za namene lastnega trženja podjetja/blagovne znamke.
 • Obveščanje, komunikacija in pospeševanje prodaje
  Vsi poslovni partnerji lahko komunicirajo z podjetjem Lumal d.o.o. preko kontaktov, ki so objavljeni na spletni strani podjetja. Vsi zbrani podatki, ki jih Lumal d.o.o. pridobi na podlagi ali v zvezi z uporabo spletnega mesta lumal.si ali elektronsko komunikacijo so poslovna skrivnost. Uporabnik soglaša z uporabo osebnih podatkov za namene oglaševanja ali raziskav v trenutku, ko svoje podatke posreduje ali konktaktira podjetje Lumal. Izjemoma si nosilec pridržuje pravico uporabe elektronskega naslova za namene neposrednega trženja ali pošiljanje obvestil po elektronski pošti. Lumal d.o.o. lahko obdeluje zbrane osebne podatke za namene obveščanja o nagradni igri, vzorčenja, statistične obdelave podatkov, za ugotavljanje uporabe storitev, prilagajanje ponudbe, za raziskave trga, obveščanje o ponudbi, novostih, in ugodnostih, ter za druge trženjske namene. Naročnik/kupec/uporabnik lahko kadarkoli pisno ali na dogovorjeni način (preko odjave od prejemanje obvestil) zahteva prenehanje uporabe njegovih osebnih podatkov za namen neposrednega trženja ali pošiljanja obvestil po elektronski pošti. (povezava: http://www.lumal.si/odjava/). Upravljavec zagotavlja varstvo osebnih podatkov po zakonu in se zavezuje, da posredovanih podatkov ne bo posredoval tretjim osebam.
 • Spletni nakup izdelkov
  Spletni nakup izdelkov se vrši na spletnem portalu http://www.shop.lumal.si/default.aspx, za katerega veljajo dopolnjeni pogoji poslovanja v skladu z ZVPot-UPB2: http://www.shop.lumal.si/si/561/pogoji-poslovanja.aspx.
 • Odgovornost
  Odgovornost za kakršnokoli škodo prodajalcu ali končnemu kupcu, ki bi nastala zaradi neustreznosti izdelkov je izključena kolikor je mogoče po zakonu. Odgovornost je izključena tudi v primeru izgube dobička, ekonomske, posledične ali katerekoli druge izgube.
 • Kraj izvedbe in pristojnosti
  Za vse spore je pristojno sodišče v Ljubljani.

PIŠKOTKI

Uporaba piškotkov na spletnem mestu Lumal.si
Naša spletna stran uporablja piškotke. Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki se shranijo, ko obiščete spletno stran. Pomembni so tako za delovanje same strani, kot za izboljšanje uporabniške izkušnje, saj nam omogočajo primerjavo novih in predhodnih obiskovalcev, razumevanje, kako uporabljajo našo spletno stran in nam posredujejo podatke, s katerimi lahko naredimo prihodnji obisk spletne strani bolj prijeten in učinkovit. Piškotki ne beležijo nobenih osebnih podatkov o uporabniku in ne shranjujejo informacij, ki bi vas lahko identificirale.

Ime piškotka Namen Čas piškotka
XSRF-TOKEN Preprečevanje napadov spletnega mesta Do konca seje
_ga, _gat, _gid, _biz Statistika in analiza obiska spletne strani 2 leti
cookieconsent_status Vodenje uporabnikovega privoljenja o uporabi piškotkov 1 leto
lumal_odisavljanje_prostorov_session Identifikacija uporabnika Do konca seje
__cfduid Identifikacija uporabnika 1 - 6 mesecev

Onemogočanje piškotkov

Sami se morate odločiti, ali boste dovolili shranjevanje piškotkov na vašem računalniku, a spletna stran optimalno deluje, če so omogočeni vsi piškotki. Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate s pomočjo izbranih nastavitev spletnega brskalnika. Za informacije o nastavitvah za piškotke izberite spletni brskalnik, ki ga uporabljate:

 • Google Chrome
 • Mozilla Firefox
 • Internet Explorer 9
 • Internet Explorer 7 in 8
 • Opera (stran v angleškem jeziku)
 • Safari (stran v angleškem jeziku)

Če piškotke onemogočite, so lahko nekatere možnosti spletne strani onemogočene.

Nastavitve:

Naše spletno mesto uporablja več vrst piškotkov, ki uporabnikom pomagajo pri boljši uporabniški izkušnji, nam pa omogočajo boljši vpogled v način uporabe spletnega mesta in izboljšave naših storitev in produktov.

Pravno obvestilo

Avtorske pravice na spletnem mestu www.lumal.si so v lasti podjetja Lumal d.o.o, in se v nobenem primeru ne smejo kopirati, prepisovati ali kakorkoli drugače razmnoževati v komercialne ali druge namene. Z vstopom na spletno mesto www.lumal.si uporabniki potrjujejo, da so s temi pogoji seznanjeni, da z njimi soglašajo ter, da jih njihove določbe zavezujejo.

Vse informacije in gradiva na spletnem mestu www.lumal.si ter podstraneh so informativne narave. Na tem spletnem mestu dosegljivi podatki in informacije se lahko spremenijo kadarkoli in brez predhodnega obvestila. Uporaba spletnega mesta je na lastno odgovornost. Podjetje Lumal d.o.o., ne odgovarja za morebitno škodo, ki bi nastala pri uporabi spletnega mesta (velja tudi za vsebine izven domene www.lumal.si). Za morebitne napake se opravičujemo. Za točnost podatkov, ki jih vnese uporabnik, ne odgovarjamo.

Na določenih mestih spletnega mesta zbiramo nekatere podatke o uporabnikih, kot so ime, priimek, naslov, telefonska številka in e-naslov, vendar le v primeru, da uporabnik sam želi posredovati svoje podatke, z namenom pridobitve brezplačnih elektronskih novic, ter za zastavitev vprašanj o naši ponudbi. Vse osebne podatke varujemo v skladu z zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1), zato jih nikoli ne tržimo, dajemo v najem, ali kakorkoli drugače posredujemo tretji osebi.

Vsaka komunikacija preko elektronske pošte je zaupne narave in je namenjena izključno enemu ali več prejemnikom. Nepooblaščena uporaba, razkritje ali kopiranje tega sporočila je strogo prepovedano.